Comenzile plasate in aceasta perioada vor fi expediate GRATUIT pe 7 mai

Nike Dunk Low - stilul iconic pentru tinutele casual si sport

Nike Dunk Low - stilul iconic pentru tinutele casual si sport

Sneakerii au fost si inca sunt unele dintre cele mai importante piese de rezistenta in orice tinuta, acestia devenind o parte integrala din scena de fashion din ziua de azi. Cu toate acestea, putini pantofi au atins un statut atat de apreciat si adorat la nivel global precum Nike Dunk Low. Un simbol al evolutiei, al baschetului, dar si al creativitatii, acestia si-au solidificat locul nu doar ca incaltaminte de atletism, ci si ca fashion icon care s-a facut remarcat in primul rand pe strazi.

Drumul prin istorie a sneakerilor Nike Dunk Low a inceput inca din anii 1980, acestia bucurandu-se inca de atunci de o popularitate incredibila printre pasionatii de moda, jucatori de basket, skateri si nu numai, devenind rapid un element de baza din garderoba stradala a celor care apreciaza confortul, designul unic, si nu in ultimul rand, inovatia. 

 

Istoria si originile adidasilor Nike Dunk Low

DR8577-300_45

Inca de la inceputul anilor ’80, Nike a realizat o lansare triumfala pe scena baschetului, sneakerii Dunk Low devenind rapid o parte integrala din echipamentul jucatorilor de baschet, mai intai a celor din universitati si apoi in liga celor profesionisti. Inspirati din modelul Air Force 1, Dunk Low a fost conceput pentru a oferi jucatorilor performante de top si suport adecvat in timpul partidelor intense de pe teren, dar si de a se bucura de un stil aparte.

Design-ul distinctiv al modelelor Dunk Low a captat nu doar atentia jucatorilor, ci si a pasionatilor de moda, reusind rapid sa devina o expresie a culturii urbane si a individualitatii, un trend care si in clipa de fata este foarte dorit. Una dintre cele mai emblematice aspecte care au diferentiat gama Dunk Low de alte serii si una dintre cele mai importante elemente ce au contribuit in mod direct la cresterea notorietatii a fost introducerea de modele cu design-uri unicate, de multe ori fiind colorate cu nuante indraznete care se potrivesc cu coloratia distincta a echipelor de baschet universitar. 

Odata cu trecerea timpului, multi membri din comunitatea de skating au inceput sa adopte Nike Dunk Low deoarece au observat ca acestia ofera nu doar o sustinere excelenta in timpul activitatii de skateboarding, ci are si materiale excelente, rezistente, la un pret accesibil. Compania a observat rapid cererea din ce in ce mai mare din partea acestui grup si a lansat pe piata Nike Dunk SB, o variatie ce le permite pasionatilor sa se bucure de mai multa stabilitate si confort.

DR0156-800 ok

De ce sunt atat de populari sneakerii Nike Dunk Low?

Design cu o estetica atemporala

Unul dintre cei mai importanti factori care au contribuit la popularitatea seriei Dunk Low este designul lor atemporal. Aspectul unic, dar si culorile deosebite reusesc sa imbine fara efort simplitatea clasica cu influentele moderne. Aceasta versatilitate ii fac incredibil de adaptabili la diverse stiluri de moda, putand fi asortati cu succes in nenumarate outfit-uri, de la casual, pana la cele mai elegante. 

  1. Colaborari realizate cu designeri influenti

Nike a ales de-a lungul timpului sa colaboreze cu multi designeri insemnati, artisti, sportivi si asa mai departe pentru a ridica statutul seriei Dunk Low. Lansarile colaborative, de cele mai multe ori in cantitati limitate, au generat o cerere de neegalat, dar si un entuziasm deosebit din partea fanilor si a pasionatilor de sneakeri. 
DZ4712-001

Nike a cooperat cu artistul Travis Scott si impreuna au reusit sa introduca pe piata unii dintre cei mai populari, dar si cumparati sneakeri din istorie, fiind si in clipa de fata la mare cautare printre colectionari. Un alt model popular a fost conceput impreuna cu marca de skateboard-uri Supreme, acestia avand un design floral alb-negru. Nu in ultimul rand, brandul japonez Undercover, a colaborat impreuna cu Nike pentru a crea o serie de Dunk Low cu o cromatica unica alcatuita din negru, verde si roz. 

Mai ales atunci cand sunt purtati de figuri influente, indiferent ca este vorba de sportivi sau artisti muzicali, acestia sunt observati cu usurinta pe retelele de socializare, lucru ce duce de cele mai multe ori la declansarea unei tendinte de moda. Atractivitatea este amplificata considerabil in astfel de situatii, influentand astfel alegerile in materie de moda a pasionatilor, dar si a persoanelor obisnuite.
DV1694-900

  1. Piata de revanzare 

Multe dintre aceste perechi au reprezentat colaborari cu designeri de top, transformand sneakerii in adevarate opere de arta. Editiile limitate au permis artistilor si comunitatii sneakerhead sa faca schimburi de perechi rare sau sa le vanda pe sume deosebite, devenind o investitie monetara incredibila. Aceasta piata de revanzare joaca un rol semnificativ in popularitatea actuala a seriei Dunk Low, existand o cerere mare pentru anumite versiuni rare ce pot depasi cu mult pretul de vanzare initial.

 
  1. Atractie retro si sentimentul de nostalgie

Nostalgia este o forta puternica in moda, iar Nike Dunk Low profita din plin de acest sentiment. Prin reintroducerea pe piata a modelelor clasice, colorate in stilul anilor ‘80 si ‘90, compania reuseste sa evoce nostalgia pentru epoca in care acesti sneakeri au castigat pentru prima data atentia si proeminenta culturala. Atractia retro rezoneaza nu doar cu pasionatii, ci si cu o noua generatie de persoane atrasa de estetica vintage, clasica.

  1. Posibilitatea de a-i purta in aproape orice circumstanta

Fuziunea stilului sport cu cel de strada a devenit o caracteristica ce defineste seria Dunk Low, facandu-i un element de baza in garderoba moderna a oricarei persoane. Capacitatea acestora de a completa o varietate larga de tinute, de la blugi casual si fuste midi sau chiar lungi, pana la ansambluri mai elegante, fac din acesti sneakeri un articol esential, plin de versatilitate. 

adidasi nike DC9561-400 ok

Nike Dunk Low sunt mai mult decat o simpla pereche de incaltaminte, acestia reprezentand o poveste culturala in care sunt prezentate evolutia modei si expresia individualitatii. 

Cu o istorie bogata ce se intinde pe o perioada mai mare de 30 de ani, o popularitate globala deosebita, dar si cu un numar impresionant de colaborari ce au ridicat de fiecare data si mai mult seria, Nike Dunk Low a fost si inca este un simbol al talentului atletic, un fashion icon care imbina armonios imbracamintea sport cu cea de strada, fiind unul dintre cele mai emblematice articole de incaltaminte din istoria moderna.

Suport clienti Luni-Vineri 09-17

0750882837 contact@sneakerit.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!