Comenzile plasate in aceasta perioada vor fi expediate GRATUIT pe 7 mai

Cea mai buna metoda sa-ti ingrijesti sneakersii NIKE

Cea mai buna metoda sa-ti ingrijesti sneakersii  NIKE

Adidasii au devenit in ziua de azi unele dintre cele mai populare, dar si versatile tipuri de incaltaminte disponibile, avand nu doar un aspect atractiv, ci si un nivel de confort ridicat. Acestia se bucura de o adaptabilitate ridicata, putand fi asortati cu succes cu aproape orice look, indiferent ca este vorba de un outfit casual sau unul mai elegant.

Avand in vedere faptul ca moda a evoluat substantial in ultimii ani, iar oportunitatile de a purta o pereche de adidasi NIKE au crescut remarcabil, va fi esential sa cunosti cele mai bune metode de ingrijire si de intretinere pentru a le pastra atractivitatea pe o perioada cat mai lunga de timp.  

curatare adidasi Nike

De ce ai nevoie pentru ingrijirea adidasilor NIKE?

Fiecare tip de incaltaminte necesita un anumit tip de ingrjire specifica in functie de materialul din care este produs. Inainte de a incepe procesul de curatare, va fi esential sa te asiguri ca citesti mai intai recomandarile oferite de producator pentru a evita eventuale neplaceri. 

Cu toate acestea, in general sneakers NIKE, indiferent ca au in componenta materiale textile, piele naturala sau sintetica, vor avea nevoie doar de urmatoarele elemente: 

  • o perie cu peri moi, pentru a curata pielea fara a o zgaria sau deteriora;

  • o solutie de curatare blanda, fiind esentiala pentru a nu vatama materialele, cat si pentru a nu estompa culorile; 

  • apa calda si o laveta din microfibra, pentru a sterge excesul si a definitiva procesul de curatare.

 

Cum sa-ti ingrijesti sneakersii NIKE?

 

Curatarea adidasilor tai nu este o procedura complicata, fiind mult mai usoara daca pregatesti din timp toate elementele si instrumentele de ingrijire necesare. In momentul in care ai la dispozitie putin timp liber, o perie, o laveta si un bol in care ai pus aproximativ o lingurita de sapun la fiecare 250 ml de apa calduta (solutia trebuie sa fie usor spumoasa dupa ce a fost amestecata, in caz contrar, mai adauga putin sapun), poti sa incepi procedura de curatare urmand urmatoarele etape:

  1. Curatare uscata - Indeparteaza sireturile si branturile

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa realizezi o curatare uscata a intregii suprafete. Pentru a te asigura ca procedura este indeplinita in mod eficient, va fi esential mai intai sa indepartezi sireturile si branturile nu doar pentru a le spala separat, ci si pentru a avea posibilitatea de a ajunge cu usurinta chiar si in cele mai ascunse locuri. Foloseste o perie uscata pentru a elimina murdaria si praful excesiv de pe sneakersi, atat in exterior, cat si in interior.

  1. Curatare umeda

Curatarea umeda este urmatorul pas ce trebuie indeplinit dupa ce ai terminat perierea uscata. Utilizeaza o perie moale si putina solutie de curatare pentru a spala usor intreaga suprafata. Aceasta procedura trebuie realizata cu grija si atentie, fara sa aplici prea multa presiune, deoarece exista posibilitatea sa strici sau sa zgarii materialul.

Este important de mentionat faptul ca sneakers, indiferent din ce material sunt creati, nu trebuie saturati in apa, putand adauga solutia de curatare treptat, atunci cand este necesar.
adidasi nike murdari

Poti spala sireturile manual in solutia de sapun pe care ai creat-o mai devreme. In cazul in care acestea sunt avariate, va fi recomandat sa le inlocuiesti pentru a te bucura de un aspect mult mai placut.

Braturile trebuie si ele curatate periodic pentru a le pastra in cea mai buna forma. Dupa ce au fost scoase din sneakersi, poti sa folosesti o perie si solutia de curatare pentru a indeparta petele si murdaria.

  1. Sterge excesul si indeparteaza murdaria

Dupa ce ai terminat de periat cu solutia de curatare, va fi esential sa utilizezi o laveta din microfibra pentru a sterge excesul de lichid si a indeparta ultimele urme de murdarie. Asigura-te ca in aceasta etapa elimini toate urmele de sapun si de apa, deoarece pot ramane pete pe sneakersi dupa ce s-au uscat.

  1. Permite-le sa se usuce in mod natural

Atat, sneakersii si sireturile, cat si branturile trebuie sa se usuce in mod natural la aer. Acest pas este important de respectat deoarece uscarea grabnica cu ajutorul caldurii excesive precum utilizarea uscatorului de par, expunerea la soare sau asezarea pe calorifer pot afecta semnificativ materialele si forma originala, lucru ce iti va strica perechea preferata de incaltaminte.

  1. Foloseste un odorizant

Rolul odorizantelor este foarte important pentru sneakersii NIKE, nu doar pentru a tine la distanta mirosurile neplacute, ci si pentru a indeparta bacteriile. Acest lucru poate fi indeplinit doar daca folosesti un produs destinat incaltamintei, fiind special conceput pentru a combate toate aceste neplaceri. 

Un truc pe care il poti folosi in cazul in care nu ai la indemana un odorinzat este sa presari putin bicarbonat de sodiu in interior si sa il lasi peste noapte. Acesta va absorbi transpiratia si va preveni mirosurile neplacute.

  1. Bonus: Aplica un spray impermeabilizant pentru apa si pete

Dupa ce ai curatat sneakersii si le-ai permis sa se usuce in mod natural, va fi recomandat sa aplici un spray special de impermeabilizare pentru a tine la distanta petele si apa. Acesta functioneaza ca o bariera ce iti va proteja incaltamintea, mai ales in perioadele de ploaie sau zapada abundenta.

 

De ce este esential sa iti ingrijesti periodic sneakersii NIKE?

  1. Pastrezi aspectul de nou mai mult timp

Adidasii NIKE au devenit in ultimele decenii unele dintre cei mai apreciate, dar si cautate tipuri de incaltaminte printre toate grupele de varsta. Ingrijirea adecvata te vor asigura ca te vei putea bucura de fiecare data de culori vibrante, sigle si semnaturi intacte, ramanand astfel mereu la moda si usor de asortat, indiferent de situatie sau eveniment.

  1. Le prelungesti durata de viata

Adidasii NIKE sunt o investitie importanta in imaginea ta. Avand in vedere acest lucru, o ingrijire adecvata te va ajuta sa ii pastrezi curati si intr-o stare excelenta, lipsiti de uzura, lucru ce le va prelungi durata de viata, cat si placerea pe care o vei simti de fiecare data cand ii vei purta.

  1. Le pastrezi functionalitatea la un nivel optim

Brandul NIKE este recunoscut la nivel mondial pentru design-urile sale bazate pe performanta sportiva. Confortul, functionalitatea, cat si integritatea structurala pot fi mentinute intr-o stare mult mai buna daca sunt ingrijiti periodic, asigurand o functionalitate optima, indiferent unde te afli.

curatarea adidasilor nike
 

Cum sa iti depozitezi sneakersii NIKE?

 

Depozitare adecvata este vitala pentru mentinerea formei si structurii pantofilor. Chiar si atunci cand nu ii porti, sneakersii tai NIKE au nevoie de o grija aparte pentru a-si pastra atractivitatea initiala. Pentru a realiza acest lucru, va trebui sa acorzi o atentie deosebita urmatoarelor aspecte:

  • Depoziteaza-i intr-un sac special creat pentru pastrarea incaltamintei sau in cutia originala. Acest pas este foarte important deoarece vei putea tine mai usor praful la distanta, fiind uneori dificil de indepartat mai ales de pe materialele sensibile precum cele textile sau suede;

  • Mentine o temperatura stabila; prea mult frig sau prea multa caldura pot deteriora materialele si le poate afecta aspectul;

  • Asigura-te ca adidasii NIKE sunt depozitati intr-un loc lipsit de umezeala excesiva si de soare. Verifica-i ocazional pentru a vedea din timp semne de mucegai sau apa. In astfel de cazuri, ai la dispozitie posibilitatea de a folosi absorbante de umiditate precum pliculete de silica gel pentru a mentine un mediu controlat.

 

Adidasii NIKE sunt adorati pentru inovatia si designul lor deosebit, fiind o cale excelenta prin care iti poti exprima personalitatea si stilul activ de viata. Prin ingrijirea si intretinerea lor regulata vei reusi sa le prelungesti longevitatea si sa contribui in mod direct la o abordare responsabila si durabila in ceea ce priveste moda. 

Prin urmare, indiferent ce model de sneakersii NIKE vei alege, cu siguranta vei putea sa te bucuri de ei o perioada indelungata de timp, acestia fiind un simbol international al modei, al confortului, dar mai ales, al auto exprimarii.

Suport clienti Luni-Vineri 09-17

0750882837 contact@sneakerit.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!